Oviba megyek

Oviba megyek

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor először be kell lépni az ovi kapuján. Van, aki már magabiztosan, letudva a bölcsis időszakot teszi ezt, de sokan először hagyják el a szüleiket.

A felhőtlen, sok élményt tartogató nyár után az első napok még nehezebbek lehetnek. Én már túl vagyok két ovikezdésen. A saját tapasztalataink alapján segítem most nektek a beszoktatást, az elválást.

Egy csokorba szedtem azokat a termékeket, amikkel könnyen átlendülhettek a kezdeti nehézségeken.

Görgess lejjebb, és nézd meg őket.

Ovis zsák

Sok olyan ovi van, ahol magunknak kell gondoskodnunk pár felszerelésről. Az ovis zsákban tároljuk a gyerkőc váltás ruháját, ide kerülnek be az otthonról becsempészett játékok, amik aztán a csoportszoba ajtaját már nem léphetik át.

Tornazsák

Az oviban már tornáznak is a kis ovisok, ezért megfelelő tornafelszerelésre is szükség lesz, ezt pedig névvel, vagy jellel elátott tornazsákban kell vinni.

Segítsük a beszoktatást

Az ovikezdés nehéz a kicsinek is, a szülőknek is. Az a tapasztalat, hogy a beszoktatást megkönnyítheti egy hurcipárna, egy plüss, amit a gyermek otthonról választ, és hoz magával. Jelképes védelmi, és nyugtató szereppel bírnak ezek a tárgyak. Sokszor születnek ebben az időszakban sok évre szóló barátságok egy kedves tárggyal. Én is hoztam pár alternatívát.

Azok a fránya betegségek

Az ovis környezet, a lelki stressz a gyerekeknek sajnos sokszor megbetegedést okoz. A leggyakrabbak a felső légúti megbetegedések. Megelőzésre, tünetek enyhítésére is kiválóak a Himalájai sópárnák, amit már gyógynövényekkel keverve is kérhettek. Bájos huzatba bújtattuk őket, hogy a kicsik szívesen maguk mellett tartsák az ágyukban. Így már biztos lesz a gyors felépülés.