Oviba megyek

Oviba megyek

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor először be kell lépni az ovi kapuján. Van, aki már magabiztosan, letudva a bölcsis időszakot teszi ezt, de sokan először hagyják el a szüleiket.

A felhőtlen, sok élményt tartogató nyár után az első napok még nehezebbek lehetnek. Én már túl vagyok egy ovikezdésen, idén a legkisebb is nagy ovis lesz. A saját tapasztalataink alapján segítem most nektek a beszoktatást, az elválást.

Egy csokorba szedtem azokat a termékeket, amikkel könnyen átlendülhettek a kezdeti nehézségeken.

Görgess lejjebb, és nézd meg őket.

Ovis zsák, tornazsák, ágynemű?

Sok olyan ovi van, ahol magunknak kell gondoskodnunk pár felszerelésről. Az ovis zsákban tároljuk a gyerkőc váltás ruháját, ide kerülnek be az otthonról becsempészett játékok, amik aztán a csoportszoba ajtaját már nem léphetik át. Az oviban már tornáznak is a kis ovisok, ezért megfelelő tornafelszerelésre is szükség lesz, ezt pedig névvel, vagy jellel elátott tornazsákban kell vinni. A délutáni alvást megkönnyíti az ovisok számára egy olyan ágynemű, aminek mintáját maguk választották ki.

Azok a fránya betegségek

Az ovis környezet, a lelki stressz a gyerekeknek sajnos sokszor megbetegedést okoz. A leggyakrabbak a felső légúti megbetegedések. Megelőzésre, tünetek enyhítésére is kiválóak a Himalájai sópárnák, amit már gyógynövényekkel keverve is kérhettek. Bájos huzatba bújtattuk őket, hogy a kicsik szívesen maguk mellett tartsák az ágyukban. Így már biztos lesz a gyors felépülés.

Segítsük a beszoktatást

Az ovikezdés nehéz a kicsinek is, a szülőknek is. Az a tapasztalat, hogy a beszoktatást megkönnyítheti egy hurcipárna, egy plüss, amit a gyermek otthonról választ, és hoz magával. Jelképes védelmi, és nyugtató szereppel bírnak ezek a tárgyak. Sokszor születnek ebben az időszakban sok évre szóló barátságok egy kedves tárggyal. Én is hoztam pár alternatívát.

Egy ovisnak is kell egy hátizsák

Oviba indulni reggel nem egyszerű feladat. Ha gondolati szinten összekészítettük a listát, mit is kell magunkkal vinni, nem maradt más, mint hogy belepakoljuk valamibe. Anya táskája úgyis tele, abba már nem fér semmi, miért ne lehetne az ovisnak is egy hátizsákja, amiben kényelmesen elfér a pótolnivaló váltásruha, az alvóka.

Rendszerezzünk a babaszobában

A gyerekszoba rendszerezése a gyerkőc fejlődésével, és az egyre több holmi és apróság megjelenésével szinte elengedhetetlenné válik. Ezért alkottuk meg nektek ezeket a bájos horgolt tárolókosarakat. A kezdetektől a babaszoba kiegészítője lehet, hiszen tárolható benne pelenka, és egyéb apróságok, ami a baba ellátása körül szüskéges lehet. Később pedig tökéletes lehet kisautók, könyvek, hajbavalók, kiskonyhai kellékek tárolására. Sokáig lesznek a gyerekszoba csodás díszei. Nézd meg őket.